A tavalyi évhez hasonlóan az idén is a testvér alsó tagozatos osztályokkal ünnepeltek a felsős tanulók. Minden tanterem díszítése az ünnep hangulatát idézte.
Az 5-7. évfolyam osztályai rövid műsorral emlékeztek meg az ünnepről, majd játékos feladatokat oldattak meg az 1-3. osztályos diákokkal.
A 4. évfolyam a 8. osztályok számára készített ünnepi műsort.

   

A 7. b osztály ünnepi műsort adott elő, melyben felelevenítették az 1848. március 15-i eseményeket. Ezután feladatlapokkal láttak el minket és színezőt is kaptunk. Majd az interaktív táblán érdekes feladatokban vettünk részt a hallottakkal kapcsolatban. Később mi is előadtunk egy dalt, Kiss Kata: Magyar vagyok címűt. A tanterem is nagyon szépen volt dekorálva. A felsősök kedvesen segítettek a nehezebb feladatokban. Jó kedvvel távoztunk az előadásról, amelyben hasznos dolgokat tudtunk meg hazánk történelméről. Utólag megbeszéltük, ki hogyan érezte magát.

Mindenki jól szórakozott!

Köszönjük! A 3. b osztály nevében: Bauer Melinda és Bodnár Adrienn

   

A tavalyihoz hasonlóan, ebben az évben is együtt ünnepeltek a felsős osztályok az alsós tanítóik jelenlegi osztályaival.

 Március 14-én, csütörtökön a hatodik órában az osztálytársainkkal és az osztályfőnökünkkel, Ágota nénivel találkoztunk a régi tantermünknél. Miután félkör alakban helyet foglaltunk, a 4.b osztály meglepett minket a saját kezük által készített nemzeti színű nyakláncokkal. Ezt követően egy prezentáció keretében felelevenítették az 1848. március 15-i naphoz kapcsolódó eseményeket és az 1848-49-es szabadságharc főbb állomásait. Az előadásuk nemcsak átfogó, de rendkívül érdekes is volt. A megemlékezés befejezéseként a már számunkra jól ismert interaktív kvíz-vetélkedő formájában adhattunk számot a tudásunkról. Vegyes csoportokban, alsósok és felsősök együttes erővel mérkőztek meg egymással. Ezzel az izgalmas versengéssel zárult a közösen eltöltött idő.

Szerintem méltóképpen megemlékeztünk március idusáról, hiszen a negyedikesek alaposan kitettek magukért, hogy különlegessé tegyék a délutánunkat.

Veres Kata Nóra 8.b

További képek a galériában!

Bejelentkezés

Oldalainkat 36 vendég és 0 tag böngészi