Hagyományainkhoz híven idén is megrendezésre került a Magyar Népmese Napja Benedek Elek születésnapjára emlékezve.

Ebben az évben a rendezvényt szeptember 29-én, pénteken tartottuk az iskolában.
Reggel, az első tanítási óra előtt köszöntő és egy magyar népmese hangzott el az iskolarádióban.

Az 1. évfolyam tanulói egy-egy népmese feldolgozása után lerajzolták a meseszereplőket, majd az aulában elhelyezett mesefára helyezték. 
A 2. évfolyam előzetes feladatnak kapta királylányos és királyfis jelmezek gyűjtését. Pénteken TOTÓT töltöttek ki, délután pedig a tornateremben akadályversenyt rendeztek, táncot tanultak. A gyerekek egész nap jelmezben voltak.
A 3. évfolyam "A tulipánná változott királyfi" című népmesét dolgozta fel, majd lerajzolták a szereplőket, a rajzokat laminálták és a kis udvar fáit díszítették velük. 

A 4. évfolyam tanulói csapatban oldottak meg játékos feladatokat. Volt mesékkel kapcsolatos TOTÓ, ACTIVITY, PUZZLE is.

 

A negyedik osztályosok beszámolója erről a napról

Benedek Elek szeptember 30-án született, és ő születésének napjához kapcsolódik a Magyar Népmese Napja. A negyedikesek az idén egy három fordulós játékkal ünnepelték ezt a napot.

Reggel, amikor beléptünk a termünkbe a rádióból egy szép mese hangzott fel, amelynek a címe: „Miért dalol a fülemüle éjjel?” volt.

Az első állomáson népmese címeket raktunk össze, ebben segítettek a mesékből felvillantott képek is. A következő helyszínen egy totót oldottunk meg, melyben nagyon érdekes kérdések voltak. A harmadik állomáson Activityzhettünk, több népmese címét kellett kitalálnunk.

Nagyon érdekesen telt ez a nap, jót játszottunk, de új ismeretekkel is gazdagodtunk.

 

Ádám Gréta 4.c

Lavicska Noémi 4.c

Varga Eszter Anna 4.c

 

 

További képek a galériában!

Bejelentkezés

Oldalainkat 172 vendég és 0 tag böngészi