Már hetekkel, sőt hónapokkal az évforduló napja előtt elkezdtük a készülődést, hogy méltóképpen emlékezzünk meg az eltelt három évtizedről.

Az aulában és a tornaterem előtti folyosón kiállítás keretében mutattuk be az intézményben folyó nevelő-oktató munkát, a szabadidős tevékenységek, kézműves foglalkozások, táborok produktumait.

Iskolánk 30. születésnapját 2018. április 20-án ünnepeltük meg a honfoglaló névadó, Árpád fejedelem korának és sorsfordító tetteinek látványos színpadi megjelenítésével.

A jeles évfordulóra meghívtuk a fenntartó képviselőit, külföldi testvériskoláink delegációját, a körzet képviselőjét, nyugdíjas kollégáinkat, az intézmény korábbi vezetőit, a szülői munkaközösségek vezetőit és az osztálytitkárokat. Érkezéskor valamennyiüknek Árpád portréjával díszített fogadó ajándékkal kedveskedtünk.

Az ünnepi műsor sportban tehetséges tanítványaink lélegzetelállító bemutatójával indult. Ezt követően Nagyné Tóth Tünde intézményvezető-asszony beszédét hallhattuk, majd a Debreceni Tankerületi Központ igazgatónőjének, Pappné Gyulai Katalin asszonynak a köszöntő szavai következtek, s átnyújtotta az évforduló alkalmából készült emléklapot. Ezután a német és az észt vendégeink anyanyelvükön köszöntötték az iskola tanulóit és pedagógusait az évforduló alkalmából, és felidézték együttműködésünk főbb állomásait.

Az ünnepi beszédek után mindnyájan izgatottan vártuk a felső tagozatos tanulóink segítségével megidézett történelmi utazást honfoglaló őseink korába. A zenés - táncos és versekkel fűszerezett produkció bemutatta Árpád vezérnek és kortársainak jeles cselekedeteit.

Az ünnepség után állófogadásra invitáltuk vendégeinket, ahol megcsodálhattuk a születésnapra készített hatalmas, négyemeletes csokoládétortát. Itt kötetlen beszélgetésre nyílott lehetőségünk a volt kollégákkal és a külföldi delegációk tagjaival.

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

Bejelentkezés

Oldalainkat 117 vendég és 0 tag böngészi