A könyvtár vendége volt Böde Péter vándor meseíró. Nagyon kellemes délelőttöt töltöttünk együtt először az 5-6. évfolyamos tanulókkal, majd a 3-4. évfolyamosokkal.

Néhány kép és gondolat a gyerekektől, hiszen ők a lelkes forrás.

  A találkozó Böde Péterrel (a Vándor Meseíróval) egy igen különleges élmény volt. Az előadás elején főleg a szavak jelentéséről beszélt. Ezt nem úgy kell érteni, mint mondjuk amikor az Értelmező kéziszótár megmagyarázza mit jelent a fogad szó, hanem azt mondta el, hogy a fogad két részből áll: fog és ad. Ha valaki csak fog, de nem ad az csak fogadni tud. De ha tudsz adni, akkor tudsz fogadni is. Így jön létre a fogad szó: fogsz és adsz is.

  Esett jó pár szó a műveiről is. Ezek közül vannak gyerekeknek szólók (Nyomomban a sárkány, A sárga tölgy, Barátom egy farkas), és olyanok melyek azokon belül is inkább a tinédzsereknek szólnak (Fényszikra). Legkomolyabb verses kötete (Lélekszeletek élek, szeretek) főleg felnőtteknek, de azon kívül az ifjúságnak is hasznos olvasnivaló. Rajzos és verses kötetei (Kedvenceid verseskönyve 1-3, Kedvenceid verseskönyve 4 Mesés versek, Kedvenceid színezője 1-2), pedig kisebb gyerekeknek szólnak.

  Visszatérve a Vándor Meseíró névre, ezt egy tanártól kapta, ugyanis rendszeresen járja az országot.

  Az előzőekben említettem már, hogy miről szólt a találkozó, de egy fontos dologról még nem esett szó. Ez az önbizalom. Péter sokatmondóan beszélt arról, miért fontos hinni magunkban, és érezni, hogy mindannyian különlegesek, egyediek vagyunk.

  Bár az eddig leírtak alapján mindez halálosan komolynak tűnik, de mégis egy gyerekeknek is érthető, befogadható módon adta elő. Ehhez hozzájárult az író saját kifinomult humora. Erre bizonyítékul elmondom az egyik kiváló viccét: „BMW-vel járom az országot vagyis busszal, metróval, villamossal és vonattal”.

  Böde Péter alkotótáborokat is rendez, melyekben a résztvevők rajzolnak, meséket írnak, és még renget izgalmas kalandban vesznek részt.

  Az ezen eseményen szerzett élmények alapján elmondhatom, hogy találkozni vele vagy olvasni a műveit mindenképpen kihagyhatatlan. Egy igazán bölcs, kedves, kreatív és vicces embert ismerhetünk meg a személyében, valamint ezek visszhangját érzékelhetjük a könyveiben is.

Ezen a linken érdeklődhetnek a könyvekkel kapcsolatban: http://www.vandormeseiro.hu/konyveim/

Ezen a linken megtekinthetnek pár információt a 2020-as alkotótáborról: http://www.vandormeseiro.hu/vandor-meseiro-alkototabor-2020/

A cikket készítette:
Cs. Nagy Dominik

 

Engem is meghívtak az osztályból az író-olvasó találkozóra. Ott Böde Péter tartott előadást. Nagyon sok dologról beszélt. Mi meg szinte mindig nevettünk. A kacagásunktól visszhangzott a könyvtár ezen a szeles napon.

Dobi Máté 4.b

 

Böde Péter szerintem egy nagyon jó fantáziavilágú ember. Még nagyon sokáig elhallgattam volna. A könyvei és az előadása csodálatos volt.

Zipszer Zalán 4.b

 

Nagyon vicces és elgondolkodtató volt a találkozó. Mindenki tátott szájjal hallgatta, mikor az író a szavak mögötti jelentésről beszélt. Az előadása pedig nagyon vicces volt.

Bauer Melinda 4.b

 

Böde Péter szerintem egy nagyon jó fantázia mester. Olyan dolgokat mondott nekünk, ami megváltoztathatja az életünket. Azt is elmondta, hogy ha olvasol a fejedben zajlódik a történet vagy az esemény. Vajon mi van, akkor ha a TV-t vagy a telefont bámulja a gyerek? Akkor az van, hogy az a történet nem a saját képzelet szüleménye, hanem az már ott van, és nincs mit elképzelni. Szerintem egy nagyon jó és vicces író. Még rengeteg mindent elmondott. Neki csodálatos lehetett a gyerekkori élete. De úgy gondolom, hogy ő még egy picit gyerek.

Nagy Tamara 4.b

 

Az elején, amikor megtudtuk, hogy lesz egy ilyen olvasó-író találkozó, kicsit izgultunk. Ám amikor találkoztunk Böde Péter Vándor meseíróval, rájöttünk, hogy felesleges volt izgulnunk. Olyan beleéléssel és vidámsággal mesélt nekünk, hogy még nagyon sokáig hallgattuk volna. Annyira jól megérintett minket, hogy még jobban kedvet kaptunk az olvasáshoz, sőt még a könyv, képregény írásához is. Szerintem mindannyian sajnáltuk, amikor vége lett a beszélgetésnek. Én nagyon jól éreztem magam.

Fésüs Anna 5.c

   

    

További képek és gondolatok a galériában.

Bejelentkezés

Oldalainkat 289 vendég és 0 tag böngészi