Intézményük csatlakozott a „Tiszta levegő a kék égboltért" nemzetközi naphoz (2020. szeptember 7-én), melyhez kapcsolódóan, a környezeti nevelés jegyében a Hermann Ottó Intézet által összeállított  oktatási csomag segítette a gyerekeket a témakör alaposabb megismerésében. A 4. és 7. évfolyamos tanulók osztályfőnöki és környezetismeret órákon  foglalkoztak  a programcsomagban kapott videókkal, feladatlapokkal.

   

Beszámoló

Iskolánk, a Debreceni Árpád Vezér Általános Iskola szeptember elején csatlakozott a „Tiszta levegő a kék égboltért” nemzetközi naphoz. 

 A környezeti nevelés jegyében a Hermann Ottó Intézet által összeállított oktató csomag segítségével bővíthették tudásukat a 4. és 7. évfolyamos tanulóink.  A diákok rendhagyó osztályfőnöki óra keretében ismerkedhettek a légkör és a levegő szennyezőivel, illetve a levegőszennyezés következményeivel. Kiváló alkalom volt arra, hogy a HungAIRy projekt keretén belül készült szemléletes videók segítségével beszélgessünk erről az aktuális problémáról, megvizsgáljuk közvetlen és tágabb környezetünket a légszennyezés szempontjából. 

Diákjaink szívesen, aktívan dolgoztak. Megosztották egymással a tapasztalataikat, tudásukat. Már gyerekként is fontosnak tartják, hogy vigyázzunk a környezetünkre, kerüljük a levegőszennyezést. Ha mindenki a saját lehetőségei szerint odafigyel a jelenben, a jövőnket tesszük élhetőbbé.

További képek a galériában!

Bejelentkezés

Oldalainkat 56 vendég és 0 tag böngészi