2018. április 23-27. között iskolánk 4 diákja (Enkhbaatar Bilguun 8.a, Beke Nóra 7.c, Veres Kata és Kozma Péter 7. b osztályos tanulók) és két angol szakos tanára (Halmainé Farkas Edit, Varga Éva) vett részt az Erasmus+ K2 pályázat spanyolországi nemzetközi találkozón.

A találkozó egyik kiemelt célja az angol nyelv gyakorlása, fejlesztése mellett az egymás országában és iskolájában működő demokrácia megismerése.

A találkozó programja:
- A nemzetközi csapat megtekintette a tartományi parlamentet, és megismerkedtek a parlamenti munkával Cartagenaban.
- Torre-Pacheco-ban a városházán a diákok nemzetközi csoportokban vitatták meg a projekt LOGO tervezeteit, majd szavazással választották ki a legjobbat.  
- Murciaban (Laboratorio de Arte Joven) a projektben résztvevő országok diákjai bemutatták, hogyan működik országaikban a demokrácia.
- A diákok megismerkedhettek a Murciaban működő Amnistía Internacional tevékenységével, és interaktív beszélgetés formájában fejezhették ki véleményüket.
- A projekt diákjai találkozhattak és beszélgethettek olyan fiatal egyetemistákkal San Javier Aula de Cultura házában, akik kiskorukban érkeztek menekültként Spanyolországba.
- A saját iskolájukban megtapasztalt demokráciáról tartottak beszámolót az egyes országok diákjai egymásnak. Néhány eltérés mellett nagyon sok azonosságot fedeztek fel a diákönkormányzataik működésében.
- A vendégdiákoknak és tanároknak a házigazdák bemutatták az iskolájukat (Sabina Mora).
- A diákok nemzetközi csoportokban különböző témákban (oktatás, környezetvédelem, emberi jogok, demokrácia) kampányt készítettek elő, majd azokat bemutatták, végül titkos szavazással választották ki a legjobban sikerültet.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Arrow
Arrow
 
Slider

 

Bejelentkezés

Oldalainkat 86 vendég és 0 tag böngészi