Az Erasmus+ pályázat keretében 2019. május 19-25. között iskolánk négy diákja és két tanára vett részt a soron következő találkozón Észtországban. Téma a közösségi média, az internet veszélyei volt.

Hat ország delegációja találkozott Tallinnban, a fővárosban az első napon. Örültünk a régi ismerősöknek, ismerkedtünk az újakkal. Ha főváros, nem maradhatott ki a parlament, a gyönyörű óváros, de múzeum, templom és városi séta is színesítette a programot. A következő napokat Võruban, a Kääpa Általános Iskolában töltöttük. Hatalmas fás, zöld területen fekvő iskola 150 diákkal, 20 tanárral. Debrecen 1542 km – áll az épület előtti táblán.

Az iskola színházterme adott helyet a workshopoknak, amelyekre az észt, finn, német, horvát, spanyol és magyar csoportok már otthon készültek. Remek ppt-k, ötletek kerültek elő, a diákok vegyes csoportokban, együtt dolgozták ki az izgalmas, változatos feladatokat. Posztereket készítettek, amelyek minden nap kiállításra kerültek. A közösségi oldalak, az internet óvatosabb használatára hívták fel egymás figyelmét a diákok, de hasznos nyelvgyakorlás is volt a közös munka.

Arrow
Arrow
Slider

A délelőtti feladatok és a finom menzai ebéd után a délután a környék, a kultúra, a szokások megismeréséről szólt. Jártunk Tartuban – Debrecen nagyságú egyetemváros – a Nemzeti Múzeumban, bárkán hajóztunk az Emajögi folyón, lápvidékkel, tavakkal ismerkedtünk, kilátókat másztunk meg, de énekeltünk, fociztunk és sokat nevettünk. A kellemes 25 fokos időben a számtalan programmal gyorsan eltelt a hét. Ölelések, könnyek, aláírásgyűjtés – eljött a búcsúzás ideje a diákoktól, a vendéglátó családoktól. Fényképek fogják őrizni az utazás, a munka, a látottak emlékét, de az észt vendégszeretet, a barátság a szívünkben él tovább.

Debrecen, 2019.05.29.

Bejelentkezés

Oldalainkat 39 vendég és 0 tag böngészi