Nemzetközi találkozó - továbbképzés a partneriskolák tanárai számára Finnországban a vaalai iskola szervezésében. Iskolánkat Halmainé Farkas Edit intézményvezető-helyettes és Czeglédi Ildikó tanárnő képviselték.

Helsinkiben a pályázatban résztvevő iskolák delegált tanárai látogatást tettek az "itslearning" oktatási szoftverfejlesztő intézetben, ahol az iskolákban alkalmazható digitális oktató programokkal ismerkedhettek meg.

 

A Helsinki Egyetem Informatikai Tanszékén előadást hallgattak a LUMA-projektről (Linkki együttműködés, programozás), és a gyakorlatban is kipróbálhatták a Sratch programot.

A partneriskolák tanárai órát tartottak a vaalai általános iskolában (CLIL). Megismerkedtek a digitális oktatási technikákkal (pl.: okos asztal, itslearning program, programozás,), azok gyakorlati alkalmazását figyelhették meg az óralátogatások keretében. Példát láthattak arra is, hogyan valósul meg az SNI-s gyermekek oktatása az iskolában. Rövid betekintést kaptak a finn oktatási rendszer alapjaiba (pl.: óraszervezés, oktatási eszközök, módszerek), a finn kultúrába, hagyományokba (pl.: zene, sport).

A partneriskolák tanárai részt vettek egy különleges technika - informatika órán, ahol a tanulók programozással terveztek meg kisebb tárgyakat (pl. kulcstartó), melyeket 3D nyomtatóval elő is állítottak.

 

       

A vaalai iskola egyik tehetséges diákja az Arduino program rejtelmeibe is beavatta a „nemzetközi tanárikart”.

A tanárok a ThingLink - program gyakorlati alkalmazásában is részt vehettek a vaalai általános iskola egyik osztályának diákjaival.

A nemzetközi találkozó résztvevői látogatást tettek a Kajaani Egyetem Alkalmazott Tudományok Tanszékén, ahol a videojáték-fejlesztéssel és az oktatási célokat szolgáló játéktervező projektekkel, virtuális (szimulációs) programokkal ismerkedtek meg közelebbről.

A tanárok ellátogattak az Oulu Egyetem FabLabjába, ahol lehetőség nyílott a digitális kézműves-munkavégzés (lézervágás, programozás), tervezés gyakorlati kipróbálására.

Bejelentkezés

Oldalainkat 353 vendég és 0 tag böngészi