2019. január 18-án a 7.a osztályban édesapám, Sótér Gyula tartott bemutatót az NI Hungary Kft-ről.

Az előadáson szó volt a cég tevékenységéről, a vállalat által biztosított munkalehetőségekről és karrier utakról. A gyártási folyamatról egy videót néztünk meg, és közben megismerhettük, hogy az adott területen milyen típusú munkákat végeznek az emberek, és ezekhez milyen képesítés és végzettség szükséges. Mivel a cég működése mérnöki tevékenységekre épül, ezért kiemelten foglalkozik a mérnöki illetve a szakképzésekhez kapcsolódó munkaerő utánpótlást támogatásával, ezért csatlakozott a „Keressük a jövő mérnökei program”-hoz is. Az ehhez kapcsolódó videó segítségével a cégnél zajló sokféle mérnöki munka került bemutatásra játékos formában.

Ezt követően a cég két termékének bemutatásával betekintést nyerhettünk a kutató-fejlesztő mérnöki munkába. NI myDAQ és NI LabVIEW VTOL (Vertical Take-Off and Landing), azaz egy NI miniSystem segítésével bemutatásra került a függőleges le- és felszállás repülésdinamikája és annak tesztelése, ami nagyon érdekes volt számunkra. Utána ismét rövid videót néztünk meg, amiben fiatal pályakezdő mérnökök meséltek arról, hogy mérnökként hogy érzik magukat az NI-nál, miért szeretnek ott dolgozni, és milyen kihívásokkal találkoztak a munkájuk során. Arról is meséltek, hogy miért szeretik a mérnöki munkát.

    

Az utolsó videóban pedig a cég különböző területein dolgozó munkavállalók elmondták, hogy miért szeretnek az NI-nál dolgozni. Ezt figyelmesen hallgattuk végig, és számos információ felkeltette az érdeklődésünket, hogy milyen egyéb szempontok is szerepet játszhatnak egy szakma- és munkahelyválasztásban. 

Remélhetőleg ez a pályaorientációs óra sok diák érdeklődését felkeltette.

Sótér Áron 7. a osztály

Bejelentkezés

Oldalainkat 43 vendég és 0 tag böngészi