2019. május 12-én, délután az osztályunk ellátogatott a Debreceni Egyetem Természetvédelmi Állattani és Vadgazdálkodási Tanszékére.

Mikor megérkeztünk, Tóth Norbert tanársegéd fogadott minket. Először egy terembe mentünk be, ahol nagyon sok kitömött állatot láttunk. Voltak farkasok, madarak, majmok és még sok más. Számomra a legérdekesebb a sertésagy volt. Itt egy rövid tájékoztatást kaptunk az állatok származásáról és preparálásuk körülményeiről.

Ezután bementünk egy másik helyiségbe, ahol rovargyűjteményeket néztünk meg. Szinte elállt a lélegzetem, amikor meghallottam, hogy több mint 10000 rovar van ebben a teremben. Itt is hallhattunk egy rövid előadást az itt található rovarok beszerzéséről, preparálásáról és a rovargyűjtő afrikai kalandjairól.

Majd bementünk egy előadóterembe, ahol egy kisfilmet vetítettek le nekünk a tanszékről. Ezt nagyon érdekesnek találtam. A filmből az is kiderült, hogy a hallgatóknak milyen lehetőségeik vannak egy-egy tanszéken. A bemutatott szakmák: természetvédelmi mérnök és vadgazda mérnök. Láthattuk, milyen tanulmányi utakra jutnak el, mi az elvárás az egyetemen, és milyen munkalehetőségeik vannak az iskola elvégzése után. Megtudtuk, hogy a tanszék jó kapcsolatot ápol különböző gyakorlóhelyekkel, szakmai szervezetekkel, környezet- és természetvédelmi hatósággal, nemzeti parkok igazgatóságaival.

Később bejött két egyetemi hallgató, akik a vadgazdálkodási tanszéken tanulnak. Elmesélték, hogy kerültek ide, és a későbbiek során milyen lehetőségekre számíthatnak a tanulmányaik befejezése után. Ezt követően az előadónknak kérdéseket tettünk fel, amire nagyon érdekes válaszokat kaptunk. Sajnos mennünk kellett vissza az iskolába, ezért a programunk befejeződött.

Szerintem nagyon sok élménnyel és információval gazdagodtunk az előadás során. Biztos vagyok benne, hogy lesz olyan gyerek az osztályunkból, aki később ebben az intézményben folytatja tanulmányait.

Lisku Damos 7. a osztály

Bejelentkezés

Oldalainkat 55 vendég és 0 tag böngészi