Május 28-án kedden anyukám, Szabóné Dr. Tamás Hajnalka tartott előadást az osztálynak az orvosi hivatásról.

 A bemutató nagyon hasznos volt azoknak a gyerekeknek, akik ezt a foglalkozást választják majd, mert minden fontos kérdésre választ tudtak kapni, hogy az általános iskolától milyen utat kell bejárni egészen addig, mire valaki már dolgozni tud orvosként azon a területen, ahol szeretne. Megtudtuk, hogy milyen tantárgyakból kell kiemelten jól teljesíteni, mert abból kell felvételizni; hogy a gimnáziumban milyen tagozatot érdemes választani; hogy az országban hol van lehetőség orvosi egyetemre járni; és hogy az egyetemen milyen sokat kell tanulni 6 év alatt, hogy valaki megszerezze a diplomát, de az egyetemi évek alatt milyen közösségi eseményeken, programokon lehet részt venni.

   

De azoknak a tanulóknak is érdekes volt, akik nem ezt a hivatást fogják választani, mert lehetőségük volt találkozni olyan orvosi eszközökkel és gépekkel, amellyel ritkán van lehetőség. Emellett megnézhették, hogy milyen egy anatómiaatlasz, amiből mind a 6000 oldalt meg kell tanulni, vagy milyen egy orvosi diploma és egy szakvizsga.

Ő háziorvos és üzemorvosként dolgozik, ezért az előadás végén beszélt erről a két területről részletesen is, hogy mik a fő feladatai a háziorvosoknak és az üzemorvosoknak, illetve hogy milyen ismeretek szükségesek, hogy valaki ezzel tudjon foglalkozni.

   

Szabó Zalán 7.b

Bejelentkezés

Oldalainkat 233 vendég és 0 tag böngészi