A Szüleink nyomában projekt keretein belül az 5.b osztály a Földesi Rákóczi Mezőgazdasági Kft.-be látogatott, ahol Őzse László fogadott minket.

   

A Földesi Rákóczi Mezőgazdasági Kft. telephelyei közül hármat látogattunk meg. A Tejelő szarvasmarha-telepen, a Földesi Tojótelepen és a Tojásosztályozó Üzemben folyó munkával, munkafolyamatokkal ismerkedtünk meg. A Tejelő szarvasmarha-telepen megnéztük Holstein-fríz szarvasmarhafajtából álló állományt. Fiatal egyedeket, borjukat és a kifejlett már tejelő példányokat is láttunk. A telepen 776 férőhelyes kötetlen pihenőbokszos tartásrendszerben, 28 állásos körforgós fejőberendezés működik.

   

A Földesi Tojótelepen és a Tojásosztályozó Üzemben folytattuk az üzemlátogatást. A tojótelepen, ahol 17000 tyúkot nevelnek, történik az árutojástermelés. A megtermelt tojások osztályozása és csomagolása modern, automata válogató- és csomagológépekkel a tojásosztályozó üzemben valósul meg. Miután végignéztük az üzemet és az egyes gépesített folyamatokat. Kicsit fáradtan, de élményekkel teli indultunk vissza az iskolába.

Bejelentkezés

Oldalainkat 321 vendég és 0 tag böngészi