A Debreceni Árpád Vezér Általános Iskola 2019. október 25-én az EFOP-3.2.5-17-2017-00041 pályázat keretein belül pályaorientációs kiállítást rendezett.

   

A rendezvényünk célja az volt, hogy az iskolánkba járó felső tagozatos (5-8. osztály) tanulóink számára elősegítsük a megalapozott pályaválasztási döntést, amely után nagyobb eséllyel találják meg az érdeklődésükhöz és képességeikhez, valamint a gazdaság igényeikhez illeszkedő képzési lehetőséget, szakmát. A kiállítás során diákjaink forgószínpadszerű váltásban tekintették meg az egyes középiskolák képviselőinek előadását. A vendégelőadók bemutatták iskolájukat, beszéltek a választható tagozatokról, szakmákról, illetve meséltek az adott iskola életéről és a rendezvényeiről.

   

A pályaorientációs kiállításunkon az alábbi középiskolák vettek részt: Debreceni Ady Endre Gimnázium, DSZC Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnázium, Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, Szent László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola, DSZC Brassai Sámuel Műszaki Szakgimnáziuma, Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium, DSZC Könnyűipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája, DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Középiskola, Medgyessy Ferenc Gimnázium, DSZC Péchy Mihály Építőipari Szakgimnáziuma, Tóth Árpád Gimnázium, Kós Károly Művészeti Szakgimnázium.

   

A kiállítás nagy sikert aratott diákjaink körében. A visszajelzések alapján a végzős tanulóinknak megkönnyítette a megfelelő középiskola kiválasztását, illetve a többi felsős tanuló is olyan információkhoz jutott, amelyek elősegítik a pályaválasztási döntésüket.

   

Bejelentkezés

Oldalainkat 47 vendég és 0 tag böngészi