2019. november 20-án a Debreceni Repülőtéren tettünk látogatást. Bár sokan utaztunk már utasszállító repülővel, de egy repülőteret és egy repülőt utazás közben nem így ismer meg az ember, ahogy most mi.

Egy igen alapos átvizsgálás után léphettünk a váróhelyiségbe, ahol a reptérről hallhattunk egy kiselőadást.

A WIZZAIR debreceni parancsnoka, Lustyik György kapitány vezetett bennünket az itt tartózkodó moszkvai járat fedélzetére, ahol mind a 27-en beülhettünk a pilótaülésbe, Gyuri bácsi pedig mindenkinek türelmesen elmagyarázta a legfontosabb műszerek működését. Addig a többiek Imola nénit (aki légiutas kísérő) hallgatták nagy érdeklődéssel, mert az ő munkája is igen sokrétű és érdekes. Bemutatta nekünk a repülőgép utasrészét és sztorikat is hallhattunk.

     

Kb. másfél órát tartózkodtunk a gépen, majd Vetési Ádám (iskolánk volt tanulója) kíséretében a reptéri tűzoltósághoz mentünk, ahol László Pista bácsi mutatta be a felszereléseket, munkaruházatot, a hatalmas tűzoltóautókat.

Miután körbejártunk a tűzoltóságon, Ádám mesélt nekünk a reptéri rendről, szokásokról. Csatlakozott hozzánk Arnódi Tamás is, aki osztálytársunk testvére és rendőr a reptéren. Tőle is meghallgattuk munkájának fontosabb részleteit.

     

Ez alatt a látogatás alatt megismerkedtünk a pilóta, a légiutaskísérő, a tűzoltó, az utaskezelési osztályon dolgozók és a rendészet munkájával.

Rendkívül érdekes és tanulságos volt a kirándulás.

Bejelentkezés

Oldalainkat 102 vendég és 0 tag böngészi