A Debreceni Árpád Vezér Általános Iskola 2020. november 06-án az EFOP-3.2.5-17-2017-00041 pályázat keretein belül pályaorientációs kiállítást rendezett. A rendezvényünk célja az volt, hogy az iskolánkba járó felső tagozatos (5-8. osztály) tanulóink számára elősegítsük a megalapozott pályaválasztási döntést, amely után nagyobb eséllyel találják meg az érdeklődésükhöz és képességeikhez, valamint a gazdaság igényeihez illeszkedő képzési lehetőséget, szakmát.

Ebben a tanévben a koronavírus járványra való tekintettel, nem személyesen találkoztak a gyerekek a középiskolák vendégelőadóival, hanem az általuk küldött bemutatkozó videók filmkockáin. A vendégelőadók bemutatták iskolájukat, beszéltek a választható tagozatokról, szakmákról, illetve meséltek az adott iskola életéről és a rendezvényeiről. A pályaorientációs kiállításunkon az alábbi középiskolák vettek részt: Debreceni Ady Endre Gimnázium, DSZC Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnázium, Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, Szent László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola, Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium, Debreceni SZC Kreatív Technikum, DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum, Medgyessy Ferenc Gimnázium, DSZC Péchy Mihály Építőipari Technikum, Tóth Árpád Gimnázium, Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégium, Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma.

 

A kiállítás nagy sikert aratott diákjaink körében. A visszajelzések alapján a végzős tanulóinknak megkönnyítette a megfelelő középiskola kiválasztását, illetve a többi felsős tanuló is olyan információkhoz jutott, amelyek elősegítik a pályaválasztási döntésüket. 

Bejelentkezés

Oldalainkat 153 vendég és 0 tag böngészi