Keresztapukám a Budaörsi Latinovits Színház színésze. Az általa összeállított, a színházi életről szóló videót osztályfőnöki órán néztük meg az osztályommal.

Legalább egyszer életében mindenki volt már színházban. Vajon belegondoltatok-e már, hogy a színészek munkáján kívül hányféle mesterség szükséges ahhoz, hogy egy előadás létrejöjjön? Egy színházi előadás óriási csapatmunka eredménye, amiben minden szakma egyformán fontos szerepet játszik. Pl.: jelmeztervező, rendezőasszisztens, koreográfus, öltöztető, súgó, ügyelő, fodrász, sminkes stb. Számomra ezek közül az ügyelő volt a legérdekesebb. Ő kapcsolatban van a színészekkel, a műszakkal, a világosítókkal és a zsinórosokkal. Ő vezérli az előadást a színfalak mögött, a nézők számára nem látható módon.

A színészeket a Színház-és Filmművészeti Egyetemen képezik. A színészmesterség sokféle tudást igényel: versmondás, tánc, próza, ének. Mindezeket három év alatt színházi- és filmrendezők segítségével tanulják meg. Ahhoz, hogy valaki színész legyen, sok tanulásra és kitartásra van szükség.

A sok érdekes információ mellett a videó végén egy neves rendezőtől a mindennapi életünkhöz is kaptunk útmutatást, ami az egyéniségünk megőrzésének a fontosságát hangsúlyozta.

Ilyés Dóra 5.a

Bejelentkezés

Oldalainkat 148 vendég és 0 tag böngészi