Barangolás Kárpátalján

A pályázatnak köszönhetően egy kirándulás során megismerkedhettünk Kárpátalja történelmével,természeti értékeivel, emellett bepillantást nyerhettünk a kultúrájába is. Ezen az utazáson, amelyen jó magam, valamint az évfolyamtársaim vettek részt, elkísért a Csapókerti Általános Iskola hetedik évfolyamos tanulóinak egy csapata is.

A négy nap alatt, rengeteg történelmi információval gazdagodtunk, és egyaránt rengeteg ehhez kapcsolódó helyszínt is bejártunk. Például Tiszaújlak, Beregszász,  Munkács, a Vereckei-hágó, Ungvár.
De nem csak ilyen élményekkel tértünk haza.

Személy szerint, rengeteg oldalról megfigyelhettem az ország viszonyait és helyzetét, és elmondhatom, hogy ezen napok alatt lett viszonyítási alapom. Ez megmutatta, hogy igen is az embernek meg kell becsülnie azt amije van.

Láthattuk milyen nehéz körülmények között élnek,mennyire fontos a család számukra,mennyi munkát kell végezniük. Mindez saját hibájukon kívül. Hisz a sors nem volt hozzájuk kegyes, oly szempontból, hogy hosszú időn keresztül nem lehettek független, szabad ország a saját törvényeikkel, a saját akaratukkal. Egy bizonyos szinten ez ma sincs másképp.

De mindezektől eltekintve Ukrajna területén Kárpátalja csodálatos látnivalókat rejteget magában, amelyet érdemes megtekinteni. Azon emlékműveket, melyeket olyan emberek tiszteletére állítottak, akik írták a történelmet. Akik egy háborúban vesztették életüket vagy akik egy nemes cél érdekében adták azt. Vagy megcsodálni azokat a várakat, amelyek ma is büszkén állnak helyükön és hirdetik a magyarok hírét. Tehát az itt tett látogatásunk érdekes és eseménydús napokkal telt el. Visszagondolva én nagyon jól éreztem magam, és örülök, hogy egy újabb országot ismerhettem meg.

Képek a galériában!

 

Bejelentkezés

Oldalainkat 128 vendég és 0 tag böngészi