Művészeti szakkör felsősök számára

A Művészeti szakkör fő feladata, hogy megismertesse a gyerekeket a különböző képzőművészeti technikákkal, olyanokkal, amelyekkel órán nem találkozhatnak, de mindenképp érdeklődésre számíthatnak a gyerekek körében.

Foglalkoztunk már papírmasé készítéssel, papírplasztikákkal, agyagozással, olajfestéssel stb.

A 2017-18-as tanév foglalkozási terve a makettkészítésről szól. Ez a téma vizuális kultúra, technika órákon is megjelenik, de nem olyan mélységben mint a szakköri foglalkozásokon.

A gyerekek által megálmodott épületeket, kiegészítő, díszítő elemeket készítünk és rendezzük majd egységes látvánnyá a foglalkozások során. Ehhez, a tanítási órákon nem alkalmazott habkartont, kést, ipari ragasztót és egyéb összegyűjtött anyagot használunk fel.

A makettkészítés, mint téma kapcsolódik a természetismeret földrajzi részéhez, hiszen az alaprajz -térkép ismerete tananyagunk, a technika tantárgyhoz a környezeti neveléssel, a történelemhez az építészeti emlékekkel és a matematikához a mérések, pontos szerkesztés-mérés vonatkozásában a matematikához is.

Az alkotás során fejlődik a gyerekek térlátása, koncentrációs képessége, motorikus képességeik, kézügyességük. A cél megvalósulása fegyelmezett, pontos munkát igényel.

A foglalkozások befejeztével a szakköri munka gyümölcseit kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők.

Bejelentkezés

Oldalainkat 271 vendég és 0 tag böngészi