Ki ismeri igazán Debrecent? Még a született debreceninek sem árt, ha egy hetet azzal tölt, hogy a város történelmi és irodalmi emlékeivel ismerkedik.

A tavaly elkezdett programot folytatva az idén hatodikos tanulókkal vettük nyakunkba a várost. Irodalmi sétáink során előzetes felkészülés, internetes búvárkodás után tanulóink idegenvezetőként mutatták be a nevezetességeket és történetüket: Nagytemplom, Emlékkert, Romkert, Kossuth-szoborcsoport, Debrecen címere, Hotel Aranybika, „Sár-híd”, líciumfa, a Debreceni Egyetem és a Református Kollégium parkjának szobrai.

Ellátogattunk a megújult Déri Múzeumba, megtekintettük a MODEM aktuális tárlatait.

Ismereteinket a Déri Múzeum helytörténetéről szóló múzeumpedagógiai foglalkozáson bővítettük. Megtudtuk, hogy milyen sok mesterséget űztek a régi Debrecenben, és hogyan született a Csapó utca elnevezése. Végül díszoklevél elkészítésével Debreczen szabad királyi város polgárává váltunk.

Betekintést nyertünk a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár mindennapjaiba, zenét hallgattunk, könyveket nézegettünk és a játékos nyelvi órán a magyar nyelv régi szólásait, közmondásait fejtettük meg.

Délutánjainkat kreatív irodalmi és nyelvi feladatokkal töltöttük. A tábor azért a szórakozásról is szólt: fagyiztunk, fürödtünk az Aquaticumban, bowlingoztunk.

Mindenki jól érezte magát a hét folyamán.

 

 

                                                                                                                                                                    Balog Zsanett, Gáspár Zsuzsa, Vadon Lili

 

Képek a galériában.

Bejelentkezés

Oldalainkat 121 vendég és 0 tag böngészi